علمی. پزشکی. رنگ. میکروب.
محققان به تازگی موفق به تولید پوشش پلیمری جدید و ضد میکروبی شدهاند که میتوان آن را همانند رنگ روی سطح اجسام کشید و شیوع باکتریها و ویروسها را در بیمارستانها و سایر محیطهای عمومی کاهش داد.
به گزارش سایت اینترنتی "لایو ساینس"، محققان موسسه فناوری ماساچوست (امآیتی) در آمریکا در یک آزمایش عملی یک روی شیشهای را با ماده پلیمری جدید به نام "پیییآی" آغشته کرده و سپس باکتری بیماریزای "استافیلوکوک اورئوس" را روی هر دو طرف این شیشه افشاندند و سپس کشت و رشد این باکتری را بررسی کردند.
نتایج بررسی نشان داد آن طرف از شیشه که به پوشش پلیمری ضد باکتری آغشته بوده تنها دارای ۴کلونی از این باکتری است اما در طرف دیگر شیشه حدود ۲۰۰کلونی از باکتری رشد کردهاند.
به گفته "الکساندر کلیبانوف" محقق "امآیتی"، تحقیقات انجام گرفته نشان میدهد با استفاده از این پلیمر میتوان مواد پرکاربرد معمولی از قبیل پلاستیک، شیشه و پارچه را به صورت دائمی به ویژگی ضد باکتری مجهز کرد.
وی افزود: کارساز بودن این روش هماکنون در زمینه مبارزه با باکتریها و همچنین قارچهای بیماریزای موجود در هوا و آب اثبات شده و در این مطالعه نشان داده شدهاست که از ماده پلیمری جدید حتی میتوان برای مبارزه با ویروسها نیز استفاده کرد.
محققان "امآیتی" در همین تحقیقات، آزمایش شیشه یاد شده را به جای باکتریها با ویروس سرماخوردگی تکرار کردند و متوجه شدند این پوشش علاوه بر باکتریها، ویروسها را نیز تا میزان قابل توجهی نابود میکند.
مولکولهای این پلیمر دارای بار مثبت بوده و از آنجا که یکدیگر را به علت برخورداری از بار الکتریکی یکسان دفع میکنند، همگی به شکل ثابت و همانند سوزنهای بسیار ریز در جای خود قرار میگیرند. این ویژگی مولکولهای پلیمر سبب میشود غشای باکتری در تماس با آن پاره شده و محتویات درون باکتری به خارج ریخته شود و باکتری بمیرد.
در مورد ویروسها که دارای ابعاد بسیار کوچکتری هستند نیز به نظر میرسد در وضعیتی مشابه مولکولهای پلیمر سبب پاره شدن